запис онлайн

Політика конфіденційності

Загальні положення

Управління цим сайтом https://rikota.com.ua/ (далі – «Сайт») здійснюється ТОВ «Рікота» (код ЄДРПОУ: 41222375, адреса: 79000, Львівська обл., місто Львів, ПРОСПЕКТ СВОБОДИ, будинок 13А), яке зареєстроване та діє у відповідності до вимог чинного законодавства України (далі – «Клініка»).

Ми високо цінуємо конфіденційність особистої інформації наших користувачів, у зв’язку з чим Клініка прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.

Дані, які користувачі надають при заповненні реєстраційної форми або під час інших маніпуляцій, застосовуються тільки в обумовлених в Політиці конфіденційності випадках, чи в інших випадках, прямо передбачених чинним Законодавством України.

 

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем сервісів Сайту Клінікою здійснюється обробка даних користувача, а саме: – дані, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами; – файли cookie; – ір-адреси; – параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

Клініка збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я і прізвище, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що, відповідно до вимог законодавства, є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

У відповідності до ч.1, п.6 ч.2 ст.7 Закону України «Про захист персональних даних» дані, які стосуються Вашого здоров’я (зокрема, факт запису на прийом, інформація про стан здоров’я тощо) обробляються медичним працівником або іншою особою закладу охорони здоров’я – Клініки, яка одержала ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики (Ліцензія МОЗ України N2099 від 15.11.2018), з дотриманням всіх законодавчих вимог про збереження лікарської таємниці.

Зазначаючи свою електронну адресу, Ви автоматично погоджується на отримання розсилки інформації/новин від Клініки. При цьому, за користувачем залишається право в будь-який момент відмовитися від розсилки шляхом обрання відповідної команди, яка міститься в кожному надісланому повідомленні.

Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: м. Львів, просп. Свободи, 13А.

 

Мета збору персональних даних

Персональні дані Користувача Клініка може використовувати з метою:

– надання Користувачеві доступу до персоналізованих ресурсів Сайту;

– встановлення з Користувачем зворотного зв’язку, включаючи напрямок повідомлень, запитів, що стосуються використання Сайту, надання послуг, обробку запитів і заявок від Користувача;

– підтвердження достовірності та повноти персональних даних, наданих Користувачем;

– надання Користувачеві ефективної клієнтської і технічної підтримки при виникненні проблем, пов’язаних з використанням Сайту;

– надсилання Користувачеві інформації, повідомлень, спеціальних пропозицій, розсилки новин та інших відомостей від імені Сайту;

– в цілях охорони здоров’я, встановлення медичного діагнозу, для забезпечення піклування чи лікування або надання медичних послуг, функціонування електронної системи охорони здоров’я.

Способи і терміни обробки персональних даних

Клініка залишає за собою право зберігати та здійснювати обробку персональних даних користувачів без обмеження терміну, крім винятків, передбачених законодавством України.

Збір та обробка персональних даних здійснюється у відповідності до чинного законодавства України, у тому числі, але не виключно: Закон України «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також відповідно до інших актів, що регулюють діяльність Клініки.

Особисті дані користувачів зберігаються на спеціальних серверах, де вся інформація захищена і може використовуватися тільки в зазначених Політикою випадках.

 

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Сайт  використовує Cookies та інформацію про користувачів сервісу Google Analytics, Facebook Pixel.

З їх допомогою відбувається збір даних про переміщення відвідувачів по сайту. Такий контроль дає можливість покращувати і вдосконалювати роботу ресурсу. Даний підхід дозволяє краще орієнтуватися на переваги відвідувачів і створювати цікавий для користувачів контент.

В налаштуваннях кожного браузера можна заборонити відправку Cookies або вказати необхідність підтвердження кожної відправки. Ці дії, звичайно, збережуть вас від поширення інформації про ваші переміщення в мережі, але при цьому деякі сайти і можливості будуть недоступні.

 

Захист персональних даних

Для забезпечення конфіденційності інформації про користувачів ми застосовуємо різні заходи безпеки, в тому числі адміністративні, управлінські та технічні. При обробці персональних даних ми приймаємо всі необхідні організаційні та технічні заходи для захисту персональних даних. Застосовуючи загальноприйняті методи і засоби безпеки для забезпечення захисту інформації від неправомірного або випадкового доступу до неї, знищення, перекручення, блокування, копіювання, несанкціонованого поширення, а також інших неправомірних дій з нею третіх осіб. Безпека реалізується програмними засобами мережевого захисту, дотриманням умов цієї Політики.

Але, не дивлячись на високі рівень забезпечення збереження ваших персональних даних, користувачеві теж необхідно дотримуватися певних правил. Працюючи в Інтернеті, будьте обережні і не поширюйте свої особисті дані.

Не дивлячись на всі зусилля, Клініка не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Клініки. користувач усвідомлює, що в результаті збою в роботі Сайту, вірусної або хакерської атаки, технічних несправностей та інших форс-мажорних обставин дані Користувача можуть стати доступними й іншим особам. Користувач розуміє і погоджується з тим, що не буде висувати претензії до Клініки у зв’язку з цим.

 

Взаємодія Клініки з третіми особами стосовно персональних даних

Клініка не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, прямо передбачених законодавством. Клініка розуміє, що особиста інформація є цінністю будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Клініці. Несанкціоноване розголошення інформації, яка складає медичну таємницю, має наслідком притягнення винних осіб до відповідальності, в тому числі кримінальної.

 

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим, Клініка рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

 

Права суб’єкта персональних даних

Клініка доводить до Вашого відома Ваші права, як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;

– знати механізм автоматичної обробки персональних даних.

 

Додаткові умови

Всі зміни або доповнення Політики розміщуються на Сайті без спеціального повідомлення користувачів. Нова редакція Політики вступає в силу з моменту її розміщення на Сайті, якщо інше не передбачено новою редакцією Політики. Продовження використання Сервісу Сайту Користувачем після внесення змін або доповнень до цієї Політику означає прийняття і згоду Користувача з такими змінами або доповненнями.

Для з’ясування якихось питань безпосередньо з адміністрацією сайту, можна відправити лист за адресою clinic@rikota.com.ua.

В разі виникнення будь-яких спорів між Користувачем та Клінікою, пов’язаних з дотриманням вимог Політики конфіденційності застосовується процедура обов’язкового досудового врегулювання спору шляхом направлення Клініці претензії (письмової пропозиції про добровільне врегулювання спору). Клініка протягом 30 календарних днів з дня отримання претензії, письмово повідомляє заявника про результати її розгляду. При недосягненні угоди суперечка буде передана на розгляд до судового органу відповідно до чинного законодавства України.